Wat kost een jas laten stomen?

Wat kost een jas laten stomen?

Een jas laten stomen is een goede manier om je kleding weer fris en schoon te krijgen, vooral wanneer wassen in de wasmachine niet geschikt is door het materiaal of de eigenschappen van de jas. Als je je afvraagt wat het precies kost om een jas te laten stomen, zijn er verschillende prijsfactoren om rekening mee te houden. In dit artikel zullen we de tarieven bespreken.

Verschillende prijscategorieën

De prijs van het stomen van een jas kan variëren, afhankelijk van de lengte en het type jas. Over het algemeen worden jassen ingedeeld in vier categorieën op basis van hun lengte: kort, ¾ (70 tot 85 cm), lang (>85 cm), en kinderjassen.

Jas/jack kort

Wat kost een korte jas laten stomen? Bij een korte jas kun je uitgaan van een prijs van € 40,- voor het stomen van een korte jas of jack. Het kan echter voorkomen dat de werkelijke kosten iets afwijken, afhankelijk van de stomerij die je kiest. De prijs kan variëren op basis van factoren zoals de locatie van de stomerij, het niveau van expertise van het personeel en eventuele extra diensten die worden aangeboden. Zo kost het bijvoorbeeld meer als je hardnekkige vlekken in de jas hebt zoals olie of koffie vlekken.

Jas/jack ¾ (70 tot 85 cm)

Voor een ¾-jas met een lengte tussen 70 en 85 cm kun je uitgaan van een prijs van € 45,-. Ook hier is belangrijk om rekening te houden dat de uiteindelijke kosten meestal niet exact overeenkomen met dit bedrag. Verschillende stomerijen kunnen hun prijzen aanpassen op basis van de genoemde factoren.

Jas/jack lang (>85 cm)

Voor langere jassen met een lengte van meer dan 85 cm is de prijs rond de € 60,-. Hoewel dit een indicatie is, is het raadzaam om bij de stomerij na te gaan of er extra kosten zijn verbonden aan het stomen van zeer lange jassen. Sommige stomerijen hanteren een differentiatie in prijs voor extra grote of extra lange jassen.

Kinderjas

Voor kinderjassen kun je uitgaan van kosten rond de € 25,-. Houd er rekening mee dat ook hier de daadwerkelijke kosten kunnen variëren, afhankelijk van de gekozen stomerij en eventuele bijkomende services.

Andere prijsfactoren

Naast de specifieke lengte en het type jas zijn er nog andere factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs van het stomen. Deze kunnen bestaan uit extra services zoals vlekverwijdering, geur verfrissing of het aanbrengen van een beschermende coating (zoals bij de DWR gebeurd). Deze extra diensten kunnen de totale kosten verhogen, maar kunnen ook zeker de moeite waard zijn, afhankelijk van de specifieke wensen.

Conclusie

Een jas stomen is voornamelijk afhankelijk van de lengte van de jas. De kosten per lengte zijn:

Categorie Prijs
Jas/jack kort € 40,-
Jas/jack ¾ € 45,-
Jas/jack lang € 60,-
Kinderjas € 25,-

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *