Hoe match je de perfecte sjaal bij een jas?

Hoe match je de perfecte sjaal bij een jas?

Een sjaal is niet alleen een zeer functioneel item om je warm te houden, maar kan ook een mooie toevoeging zijn aan je outfit. Het kiezen van de juiste sjaal bij je jas kan wel een hele uitdaging nog zijn. Hieronder vind je een aantal tips om de perfecte sjaal te matchen bij je jas. 

Sjaal bij een groene jas

Een groene jas kan een opvallende kledingkeuze zijn. Afhankelijk van het soort groen kan een groene jas zorgen voor een opvallende en uitgesproken uiterlijk. Het kiezen van een passende sjaal kan ervoor zorgen dat je kledingstijl mooi blijft. Bij een groene jas kun je het beste kiezen voor een sjaal in een contrasterende kleur of in een neutrale kleur om de jas niet te overheersen.

Een sjaal in een neutrale kleur zoals beige, grijs of zwart kan een goede keuze zijn om de aandacht op de jas te vestigen. Wil je juist de groene kleur nog extra benadrukken bij je outfit? Kies dan voor een sjaal in een andere contrasterende kleur zoals bijvoorbeeld rood of geel. Ook een sjaal in een groene tint die net iets donkerder is dan de groene jas kan een mooi effect geven aan de outfit.

Sjaal bij een zwarte jas

Een zwarte jas is tijdloos kledingstuk en is ook gemakkelijk te combineren. Bij een zwarte jas kun je dan ook alle kanten op met een sjaal. Wil je een meer minimalistische look uitstralen? Kies dan voor een zwarte of grijze sjaal. Wil je juist wat meer kleur toevoegen aan je outfit en je outfit iets meer op leuken? Ga dan voor een sjaal in een felle kleur zoals de kleuren rood, blauw of groen. Vaak staat de kleur rood erg mooi bij een zwarte jas. 

Welke kleur sjaal bij een groene jas?

Een sjaal combineren met een groene jas kan een lastige keuze zijn. Als je twijfelt over welke kleur sjaal het beste past bij een groene jas, kun je als eerste het beste kijken naar het soort groen dat je jas is. Zo zit er een groot verschil tussen heel erg donkergroen en lichtgroen. Bij een felle groene jas kan een sjaal in een rustige, neutrale kleur de aandacht juist meer balanceren. Bij een donker groene jas kan juist een sjaal in een contrasterende kleur zorgen voor een opvallende uitstraling die de outfit juist iets minder formeel maakt. Een sjaal in een kleur die in de print van de jas voorkomt, kan ook een mooie combinatie zijn.

Sjaal bij een beige jas

Een andere populaire jassen kleur is beige. Beige jassen zijn erg populair, maar voor sommige mensen kan het moeilijk zijn om de beige jas te combineren met een sjaal. Een beige jas is een mooie keuze die met veel verschillende kleuren te combineren is. Een sjaal in een donkere kleur zoals donkerblauw of donkergroen kan een mooi contrast geven. Wil je juist een wat lichtere kleuren toevoegen aan je outfit? Kies dan voor een sjaal in een pasteltint zoals roze of lichtblauw.

Sjaal bij een fel groene jas

Een fel groene jas kan heel je outfit bepalen en ervoor zorgen dat je enorm opvalt. Bij een fel groene jas kun je het beste kiezen voor een sjaal in een rustige kleur zoals grijs of zwart omdat de jas van zichzelf al erg opvalt. Wil je juist wat meer kleur toevoegen aan je outfit? Ga dan voor een sjaal in een wat fellere kleur zoals rood of geel. Een sjaal met een print kan ook een mooie aanvulling zijn, zolang de print niet te druk is en de kleuren goed met elkaar matchen.

Materiaal van de sjaal

Naast kleur is het materiaal van de sjaal ook belangrijk bij het matchen met een jas. Het materiaal van een sjaal moet bij de temperatuur passen en het kan ook invloed hebben op hoe de sjaal matcht bij de jas. Bij een winterjas past een dikkere sjaal van wol bijvoorbeeld erg goed. Bij een zomerjas past juist een lichte sjaal van katoen of bijvoorbeeld zijde beter.

Stijl van de jas en de sjaal

Bij het stijlen van een sjaal bij een jas is het belangrijk om ook te kijken naar de stijl van beide kledingstukken. Een casual jas vraagt om een meer casual sjaal. Een chique jas vraagt juist om een sjaal van die ook wat formeler is.

Accessoires

Om je outfit helemaal compleet te maken, kun je ervoor kiezen om accessoires te dragen die matchen met de sjaal. Denk bijvoorbeeld aan handschoenen een muts in dezelfde kleur of hetzelfde als de print van de sjaal. Dit kan zorgen voor één samenhangend geheel en een stijlvolle look.

Conclusie

Het kiezen van de juiste sjaal bij een jas kan een groot verschil maken in je outfit. Kies voor een sjaal in een contrasterende kleur om de aandacht meer te vestigen op de jas, of juist voor een sjaal in een meer neutrale kleur om de outfit niet te overheersend te maken. Kijk ook naar het materiaal en de stijl van de jas en de sjaal, en overweeg ook nog andere accessoires om je outfit helemaal compleet te maken. Met deze tips kun je de perfecte sjaal matchen bij elke jas.