Dure Jassen: Top 10 Duurste Merken

Wil je een nieuwe jas kopen? Dan heb je veel keuze als het gaat om de prijs. Je kunt een jas van € 40,- kopen, maar er bestaan ook jassen die meer dan € 1.000,- kost. Een jas kan een aardig dure aankoop zijn, maar het kan ook een investering zijn in kwaliteit, stijl, comfort, status en duurzaamheid. Omdat een jas een kledingstuk is dat vrijwel elke dag wordt gedragen in bepaalde seizoenen en vaak jarenlang meegaat kiezen veel mensen ervoor om een dure jas te kopen. Er zijn talloze merken die dure jassen aanbieden, maar welke merken zijn nou het beste als het gaat om de duurste jassen? Hieronder vind je een overzicht van de top 10 duurste jassen merken. De populairste duurste jassen zijn:

  1. Canada Goose
  2. Moncler
  3. Fendi
  4. Burberry
  5. The North Face
  6. Gucci
  7. Saint Laurent
  8. Stone Island
  9. Balenciaga
  10. Versace

Canada Goose

Een grote dure jassen merk is wel Canada Goose. Dit merk Canada Goose verdiend een absolute nummer één als het gaat om populaire en hele dure jassen. De jassen van Canada Goose zijn duur, maar wel enorm populair. Dit heeft Canada Goose te danken aan de geweldige kwaliteit en het mooie ontwerp van de jas. 

Canada Goose is een Canadees merk dat gespecialiseerd is in voornamelijk hoogwaardige winterjassen. Het merk is vooral bekend door de langere parka’s met een bontkraag, maar biedt ook tegenwoordig andere jassen zoals gewatteerde korte jassen of bomberjassen aan. De jassen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn ontworpen om extreme temperaturen te kunnen weerstaan. Canada Goose staat bekend om zijn duurzame productieproces en het gebruik van ethisch verantwoorde materialen. De jassen van Canada Goose zijn erg populair onder modebewuste consumenten, maar ook onder outdoor liefhebbers omdat de jassen heerlijk comfortabel zijn.

Bekijk hier de Canada Goose jassen

Jassen Canada Goose , Grijs , Heren

Moncler

Moncler is een ander populair duur jassen merk. Deze jassen vallen ongeveer in dezelfde prijscategorie als de Canada Goose jassen, maar kunnen in sommige gevallen nog veel duurder zijn. Zo bestaan er gelimiteerde jassen die meer dan € 3.000,- kosten. 

Het merk Moncler is een Italiaans merk dat zich richt op de productie van luxe kleding en accessoires, waaronder ook jassen. Het merk is vooral bekend om zijn gewatteerde zwarte jassen met een kenmerkende glanzende afwerking. De jassen zijn gevuld met dons en bieden daarom een uitstekende isolatie tegen de kou. Moncler staat bekend om zijn hoge kwaliteit en vakmanschap. Hierdoor gaan de jassen lang meegaan.

Bekijk hier de Moncler jassen

'Tyx' jacket Moncler , Zwart , Dames

Fendi

Het populaire merk Fendi zit nog in een hele andere prijscategorie dan Moncler of Canada Goose als het gaat om de dure prijs. Voor een jas van dit merk betaal je vrijwel altijd meer dan € 2.000. Fendi is één van de duurste jassenmerken op de wereld en is vergelijkbaar wat betreft de prijs met grote dure merken zoals Prada en Dior. 

Fendi is een Italiaans kledingmerk dat bekend staat om zijn luxueuze en modieuze kleding en accessoires. Het merk biedt ook een breed assortiment jassen aan, waaronder stijlvolle gewatteerde jassen en elegante trenchcoats. De jassen van Fendi zijn gemaakt van materialen van de beste kwaliteit en hebben een uitstekende kwaliteit en afwerking.

Bekijk hier de Fendi jassen

Fendi jas

Burberry

Het merk Burberry valt meer onder de prijscategorie van de Canada Goose jassen en valt dus ook zeker onder de categorie dure jassen. Een Burberry jas koop je in de meeste gevallen voor iets meer dan € 1.100. Dit hangt wel af of het een zomerjas of een winterjas is. 

Burberry is een Brits merk dat vooral bekend is vanwege zijn iconische geruite ontwerpen. Het merk biedt een groot assortiment jassen aan, waaronder klassieke trenchcoats en stijlvolle parka’s. De jassen van Burberry zijn gemaakt van materialen van topkwaliteit en bieden een uitstekende kwaliteit en afwerking.

Bekijk hier de Burberry jassen

Burberry -jassen Burberry , Beige , Dames

The North Face

The North Face jassen zijn wat betreft prijs niet extreem dure jassen. Echter betaal je voor deze jassen nog steeds rond de € 400,- wat voor de meeste mensen nog steeds een flink bedrag is voor een jas. Bij de North Face kun je wel zeker rekenen op de beste kwaliteit waardoor je zeker waar voor je geld krijgt. 

The North Face is een Amerikaans merk dat zich richt op de productie van outdoor kleding en uitrusting. Het merk biedt een erg groot assortiment (outdoor) jassen aan, waaronder waterdichte jassen en gewatteerde jassen. The North Face staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en gebruik van technologieën zoals Gore-Tex en Thermoball.

Bekijk hier de The North Face jassen

The North Face Lhotse down jas , Blauw , Heren , Maat: L

Gucci

Wie kent dit merk niet? Als je aan een dure jas denkt dan zul je waarschijnlijk direct aan het modemerk Gucci denken. Dat je aan het merk Gucci denkt is niet zonder reden. Voor een winterjas van Gucci betaal je al snel meer dan € 2.000,-

Gucci is een Italiaans designermerk dat bekend staat om zijn luxueuze en modieuze kleding en accessoires. Het merk biedt ook een assortiment jassen aan, waaronder stijlvolle bomberjacks en elegante trenchcoats. De jassen van Gucci zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en bieden een uitstekende kwaliteit en afwerking.

Bekijk hier de Gucci jassen

Gucci jas

Saint Laurent

De Saint Laurent jas valt ook zeker onder dure jassen. Echter verschilt de prijs wel erg per model. Zo kan je een dure spijkerjas van dit merk kopen voor € 800,-. Er zijn ook modellen waar je zo € 3.500 voor een jas betaald. 

Saint Laurent is een Frans designermerk dat bekend staat om zijn unieke, stijlvolle en tijdloze ontwerpen. Het merk biedt ook een groot assortiment jassen aan, waaronder klassieke trenchcoats en leren jassen. De jassen van Saint Laurent zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en bieden een uitstekende kwaliteit en afwerking.

Bekijk hier de Saint Laurent jassen. 

Bomber jacket Saint Laurent , Zwart , Heren
Bomber jacket Saint Laurent , Zwart , Heren

Stone Island

Ook het merk Stone Island is een bekend designermerk dat dure jassen verkoopt. Het merk verkoopt zomerjassen en winterjassen, maar staat vooral bekend om de softshell jassen die ze verkopen. Deze jassen zijn zeker dure jassen en je kunt deze jassen kopen vanaf € 400,-.

Stone Island is een Italiaans merk dat zich richt op de productie van hoogwaardige outdoor kleding en uitrusting. Het merk biedt een assortiment jassen aan, waaronder softshell jassen, gewatteerde jassen en ook parka’s. De jassen van Stone Island zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn ontworpen om extreme temperaturen en weersomstandigheden te weerstaan.

Bekijk hier de Stone Island jassen

Light Jackets Stone Island , Blauw , Heren

Balenciaga

De jassen van Balenciaga zijn ook erg duur. Voor een jas van dit merk betaal je minimaal € 1.000 voor.

Balenciaga is een Frans designermerk dat bekend staat om zijn innovatieve en avant-garde ontwerpen. Het merk biedt een klein assortiment jassen aan, waaronder oversized jassen en bomberjacks. De jassen van Balenciaga zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en bieden een uitstekende kwaliteit en afwerking. Balenciaga staat echter wel het meest bekend om de schoenen die ze verkopen. De schoenen van Balenciaga zijn ook erg duur. Hier betaal je in de meeste gevallen makkelijk meer dan € 700,- voor. 

Bekijk hier de Balenciaga jassen

Balenciaga - Veste Tracksuit 3B Sportpictogram Fit Petit Balenciaga , Zwart , Heren

Versace

Als je denkt aan dure merken jassen dan denk je waarschijnlijk ook aan Versace. Versace heeft er alles aan gedaan om hun merk zo luxe en exclusief mogelijk te maken. 

Versace is een Italiaans designermerk dat bekend staat om zijn opvallende en glamoureuze ontwerpen met veel goud. Het merk biedt ook jassen aan, waaronder opvallende bomberjacks met gouden kettingen en luxe leren jassen. De jassen van Versace zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en bieden een uitstekende kwaliteit en afwerking. Voor een trainingsjas van Versace betaal je al snel meer dan € 1.000 en voor een winterjas voor dit merk betaal je rond de € 2.500.

Bekijk hier de Versace jassen.

Omkeerbaar logo couture jas Versace Jeans Couture , Zwart , Heren
Omkeerbaar logo couture jas Versace Jeans Couture , Zwart , Heren

Waarom zijn deze merken duur?

Deze (designer) merken behoren tot de duurste jassen merken vanwege verschillende factoren. Ten eerste worden de jassen van deze merken gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit zoals exclusief (echt) leer, kasjmier en dons. Deze materialen zijn duurder in aanschaf, maar bieden uitstekende isolatie tegen de kou en gaan lang mee.

Ten tweede zijn de jassen van deze merken ontworpen en geproduceerd met veel vakmanschap en oog voor detail. Zo zijn de modeontwerpers van deze merken vaak grote bekendheden en mensen die het best zijn in het ontwerpen van kleding. Er wordt veel tijd en moeite gestoken in het ontwerp en de productie van de jassen, waardoor de kwaliteit en afwerking van de jassen uitstekend is.

Ten derde zijn deze merken vaak populair onder beroemdheden en andere invloedrijke personen, waardoor de vraag naar de jassen hoger is en de prijzen stijgen. Als je een dure jas betaald, betaal je in veel gevallen voor het grootste gedeelte voor de marketingkosten van het bedrijf. Hoe beter de marketing is gedaan, hoe meer mensen het merk kennen en hoe liever mensen veel geld willen uitgeven aan een dure designerjas. 

Ten vierde geven deze merken ook simpelweg enorm veel geld uit aan marketing. Zo zitten de merken in de duurste winkelstraten en organiseren ze grootte events om ervoor te zorgen dat iedereen hun merk kent. Ook krijg je vaak bij een aankoop van zo’n duur item een exclusieve service. Voor deze marketing betaal je natuurlijk ook een groot deel van de prijs.

Als laatste investeren deze merken vaak in duurzame productieprocessen en ethisch verantwoorde materialen, wat de productiekosten verhoogt, maar bijdraagt aan een duurzame en ethisch verantwoorde industrie. Daarnaast doneren deze bedrijven vaak aan goede doelen en zijn ze vaak ambassadeur van bepaalde goede doelen. Zo verhogen ze hun goede imago en doen ze ook wat goeds voor de wereld.

Dure jas kopen: is het het waard?

Of het de moeite waard is om je geld uit te geven aan een dure jas, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en financiële omstandigheden. Als je in een koud klimaat woont en veel tijd buiten doorbrengt, kan een winterjas van hoge kwaliteit een goede investering zijn om je warm te houden en beschermen tegen verschillende weersomstandigheden. Echter betaal je bij de dure jassen ook wel vaak voor het merk en de status die de jas meebrengt. 

Als je veel waarde hecht aan mode en design, kan het kopen van een dure merk jas een mooie aankoop zijn omdat deze jassen vaak tijdloze ontwerpen hebben en lang meegaan. Daarnaast straal je met een dure jas ook iets uit. 

Echter, als je niet vaak buiten bent of niet veel geeft om mode, dan is het waarschijnlijk niet de moeite waard om je geld uit te geven aan een dure jas. Er zijn genoeg betaalbare opties die ook van goede kwaliteit zijn en je warm en beschermd houden tegen verschillende weersomstandigheden. Zo zijn merken zoals The North Face zeker het geld waard door de geavanceerde technologieën die in de jas zitten.

Het is ook belangrijk om te overwegen of je bereid bent om de hoge prijs te betalen voor een dure jas. Als je echter bereid bent om je geld uit te geven aan een dure jas, is het verstandig om te zoeken naar sales of kortingen om de prijs te verlagen. Wij van Jasdirect hebben meer dan 40 webwinkels op een rijtje gezet. Zo kun je makkelijk de beste prijs voor een jas vinden. 

Conclusie

Dure jassen kunnen een flinke investering zijn, maar ze bieden vaak hoge kwaliteit, status, vakmanschap en ze gaan vaak ook lang mee. De top 10 duurste jassen merken, waaronder Canada Goose, Moncler, Fendi, Burberry, The North Face, Gucci, Saint Laurent, Stone Island, Balenciaga en Versace, bieden allemaal jassen van uitstekende kwaliteit met verschillende ontwerpen en stijlen.

Is het de moeite waard om te investeren in een dure jas? Of het de moeite waard is om te investeren in een dure jas, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en je persoonlijke omstandigheden. Het is belangrijk om te overwegen of je bereid bent om de hoge prijs te betalen en of je de jas wel vaak genoeg zult dragen zodat het het geld waard is. In ieder geval zijn er genoeg betaalbare opties beschikbaar die ook van goede kwaliteit zijn en je warm en bescherm tegen verschillende weersomstandigheden te houden.