De beste Scandinavische jassen

De beste Scandinavische jassen

Veel mensen die op zoek zijn naar een warme jas komen vaak terecht bij een scandinavische jas. In dit artikel leggen we je uit wat precies de voordelen van deze jassen zijn en welke scandinavische merken bekend zijn. 

Wat zijn Scandinavische jassen? 

Scandinavische jassen staan bekend om hun kwaliteit, dat de jassen lang mee gaan, conform en ook hun functionaliteit. Het koude klimaat in de Scandinavische landen (Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden) zorgt ervoor dat de inwoners hier goed weten hoe ze zich moeten kleden tegen deze winterse kou. Doordat het vaak koud en nat is in deze landen zijn deze landen meer gefocust op het doorontwikkelen van de jassen omdat ze hier uiteraard zelf veel belang bij hebben. Zo is het bijvoorbeeld in Finland jaarlijks gemiddeld tussen de -2 graden en 5 graden Celsius. Scandinavische jassen zijn dan ook ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een functionele, warme, maar ook een mooie (winter)jas.

Scandinavische jassen zijn jassen die afkomstig zijn uit de Scandinavische landen. Deze landen zijn landen zoals: Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken. Deze jassen zijn speciaal ontworpen om de drager heerlijk warm te houden in koude, maar ook natte weersomstandigheden. Daarnaast zijn ze ook vaak voorzien van andere praktische functies zoals waterdichte stoffen waardoor de jas ook nog eens waterdicht is, winddichte materialen en een warme voeringen.

Voordelen van Scandinavische jassen 

Eén van de grootste voordelen van Scandinavische jassen is de kwaliteit van deze jassen. De jassen zijn gemaakt om lang mee te gaan en zijn vaak gemaakt van duurzame materialen zoals wol, dons en hebben vaak ook geavanceerde materialen zoals Gore-Tex. Daarnaast zijn deze jassen ook goed ontworpen om functioneel te zijn omdat ze vaak ook ontworpen worden voor outdoor activiteiten. Hierdoor zijn ze perfect voor mensen die graag buiten zijn en houden van outdoor activiteiten.

Een ander groot voordeel van Scandinavische jassen is dat ze vaak ook nog eens mooi zijn. Hoewel ze zijn ontworpen met functionaliteit en comfort in het achterhoofd, betekent dit niet dat deze jassen niet mooi kunnen zijn. Scandinavische jassen zijn er in verschillende stijlen en kleuren, waardoor ze geschikt zijn voor elke smaak en stijl. Zo is het Scandinavische merk Napapijri enorm populair. 

Wat kost een Scandinavische jas? 

Omdat je Scandinavische jas zoveel voordelen heeft vraag je je vast ook af wat zo’n soort jas precies kost. Scandinavische jassen kunnen sterk variëren in prijs, afhankelijk van het merk en het materiaal waarvan de jassen zijn gemaakt. Over het algemeen zijn deze jassen wel duurder dan de gemiddelde jassen, omdat deze jassen van zeer hoge kwaliteit zijn en vaak ook met de hand worden gemaakt. Een goede Scandinavische winterjas voor heren of dames zal vaak tussen de 200 en 600 euro kosten. Besef echter wel dat je dan een jas hebt van de hoogste kwaliteit die jaren meegaat en heerlijk warm en functioneel is. 

Beste Scandinavische jassen merken 

Als je een Scandinavische jas wilt kopen dan ben je vast ook benieuwd naar welk merk het beste is. Je hebt natuurlijk van alles merken van verschillende kwaliteit. Hieronder vind je een lijst van de beste Scandinavische jassen merken. Deze merken zijn:

  1. Fjällräven
  2. Norrøna
  3. Bergans of Norway
  4. Helly Hansen
  5. Didriksons

Fjällräven 

Fjällräven is een Zweeds merk dat bekend staat om zijn jassen die lang meegaan, comfortabel zijn en ook nog eens functioneel zijn. Het merk is opgericht in 1960 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd als kleding producent van outdoor kleding van de hoogste kwaliteit. Fjällräven jassen zijn gemaakt van materialen van hoge kwaliteit en milieuvriendelijke materialen en zijn ontworpen om te worden gedragen in koude en natte weersomstandigheden. Deze Scandinavische jassen zijn voorzien van praktische eigenschappen zoals een verstelbare capuchon, meerdere zakken met een stevige rits en zijn vaak gemaakt van waterdichte stoffen. Dit merk is echt bedoeld voor mensen die gek zijn op naar buiten gaan en op zoek zijn naar een outdoor jas

Norrøna 

Norrøna is een Noors merk dat bekend staat om zijn vernieuwende en ook zeer functionele kleding voor outdoor activiteiten. Het merk is opgericht op 29 april in 1929 en het merk is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste merken in heel Scandinavië. De Norrøna jassen zijn gemaakt van materialen van de beste kwaliteit en zijn gemaakt om te worden gedragen in de meest extreme weersomstandigheden. Deze jassen zijn voorzien van veel praktische functies zoals ventilatieopeningen, afneembare capuchons en waterdichte stoffen. Norrøna biedt een breed assortiment aan jassen voor verschillende activiteiten, waaronder skiën, bergbeklimmen en wandelen.

Bergans of Norway 

Een ander groot Scandinavisch jassen merk is het merk Bergans of Norway. Bergans of Norway is een Noors merk dat bekend staat om zijn duurzame en functionele jassen voor outdoor activiteiten. Het merk is opgericht in 1908 en het merk is sindsdien uitgegroeid tot één van de meest bekende merken in heel Scandinavië. Bergans of Norway jassen zijn gemaakt van de beste materialen en zijn ontworpen om te worden gedragen in koude en regenachtige weersomstandigheden. De jassen van Bergans of Norway  zijn voorzien van vele praktische functies zoals verstelbare capuchons, meerdere zakken met ritsen en ze maken veel gebruik van verschillende waterdichte stoffen. Bergans of Norway biedt een breed scala aan jassen voor verschillende activiteiten, waaronder skiën, bergbeklimmen en wandelen.

Helly Hansen 

Helly Hansen is een Noors merk dat bekend staat om zijn duurzame en functionele jassen voor outdoor activiteiten. Het merk is opgericht in 1877 In Moss, Noorwegen en is sindsdien uitgegroeid tot één van de meest grootste merken in Scandinavië. De Helly Hansen jassen zijn gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit en zijn ontworpen om te worden gedragen in koude en natte (Scandinavische) omstandigheden. De jassen van Helly Hansen zijn voorzien van praktische functies zoals afneembare capuchons, meerdere zakken en waterdichte stoffen. Helly Hansen biedt een breed scala aan jassen voor verschillende activiteiten, waaronder skiën, bergbeklimmen en wandelen. Daarnaast is Helly Hansen ook zeer bekend als werkkleding van de hoogste kwaliteit. 

Didriksons 

Als laatste grote merk hebben we het merk Didriksons. Het Scandinavische jassenmerk Didriksons is een Zweeds merk dat bekend staat om zijn duurzame en functionele jassen voor outdoor activiteiten. Het merk is opgericht in 1913 en is sinds die tijd uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende merken in Scandinavië. Didriksons jassen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn ontworpen om te worden gedragen in koude en natte omstandigheden. 

Conclusie 

Scandinavische jassen zijn ontworpen om de drager warm en comfortabel te houden in koude en natte weersomstandigheden. Deze jassen zijn meestal gemaakt van de beste materialen en zijn ontworpen om functioneel en stijlvol te zijn. Hoewel deze jassen vaak duurder zijn dan gewone jassen (Gemiddeld tussen de € 200,- en € 600,-), zijn ze het geld zeker waard vanwege hun hoge kwaliteit en voor hoelang deze jassen gemiddeld meegaan. Daarnaast zijn Scandinavische jassen zeer geschikt voor mensen die graag buiten zijn en die op zoek zijn naar een outdoor jas die lang meegaat.

Als je op zoek bent naar een Scandinavische winterjas voor heren of dames, dan zijn er verschillende merken waaruit je kunt kiezen. De bovenbenoemde Scandinavische merken staan allemaal bekend om hun hoge kwaliteit en de zeer functionele ontwerpen. Het is belangrijk bij een jas om te investeren in een goede jas die past bij je dagelijkse activiteiten en je behoeften.

Naast de bovengenoemde merken zijn er nog vele andere merken die ook hoogwaardige Scandinavische jassen maken. Het is belangrijk om je onderzoek goed te doen en verschillende merken en modellen te vergelijken voordat je een aankoop doet.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat het dragen van de juiste kleding essentieel is voor het comfort en de veiligheid tijdens outdoor activiteiten. Een goede Scandinavische jas kan je helpen om warm en droog te blijven in koude en natte omstandigheden, zo ku genieten van je buitenactiviteiten zonder last te hebben van de verschillende weersomstandigheden.